Cum pot fi create experiențe gastronomice noi folosind produse cu care suntem obișnuiți din copilărie, cum ar fi laptele, brânzeturile și urda? Acesta a fost subiectul principal al atelierului gastronomic organizat pe 24-25 iunie în satul Selemet, raionul Cimișlia, pentru membrii Clusterului Ovi-Caprin „Cimișlia-Basarabeasca". Evenimentul, care a reunit peste 20 de participanți, a fost facilitat de echipa expertului român Stelian Burduhos, în cadrul proiectului PNUD „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, finanțat de Guvernul Elveției.
Pe parcursul celor două zile, participanții, majoritatea antreprenori în domeniul produselor lactate, au împărtășit din experiențele lor și au beneficiat de ghidarea experților români în elaborarea poveștii afacerii și adaptarea la tendințele actuale din gastronomia mondială, păstrând totodată specificul local. În a doua zi a atelierului, a fost creat și degustat un pachet gastronomic bazat pe brânzeturi, care a stârnit entuziasmul participanților.
„Fiecare a plecat de la atelier cu noi idei care urmează a fi testate în afacerile participanților. E mereu o gură de aer proaspăt să cunoaștem noile trenduri în domeniu, dar și să le testăm practic și să descoperim că pregătirea nu necesită eforturi enorme, pe când rezultatul este impresionant. Sperăm că bucatele pregătite în cadrul atelierului să inspire pensiunile din zonă să colaboreze cu producătorii de carne și lactate pentru a oferi turiștilor un meniu din produse proaspete locale”, a declarat Silvia Strelciuc, consultantă PNUD Moldova.
Atelierul a fost găzduit de pensiunea „La Mădălina” și face parte dintr-o serie de evenimente organizate pentru a sprijini dezvoltarea antreprenoriatului local și a valorifica potențialul produselor tradiționale din Republica Moldova. Un eveniment similar a avut loc pe 21-22 iunie pentru membrii clusterului turistic „Inima Nistrului”, finanțat de asemenea de PNUD și Guvernul Elveției.
https://www.facebook.com/PNUDMoldova/posts/pfbid02p7QomamzcnGVAzzrXj45nwDC88VqDZHaSGrwBfUboXqNzngRPyFYi7usN3sUjejnl
Pe parcursul celor două zile, participanții, majoritatea antreprenori în domeniul produselor lactate, au împărtășit din experiențele lor și au beneficiat de ghidarea experților români în elaborarea poveștii afacerii și adaptarea la tendințele actuale din gastronomia mondială, păstrând totodată specificul local. În a doua zi a atelierului, a fost creat și degustat un pachet gastronomic bazat pe brânzeturi, care a stârnit entuziasmul participanților.
„Fiecare a plecat de la atelier cu noi idei care urmează a fi testate în afacerile participanților. E mereu o gură de aer proaspăt să cunoaștem noile trenduri în domeniu, dar și să le testăm practic și să descoperim că pregătirea nu necesită eforturi enorme, pe când rezultatul este impresionant. Sperăm că bucatele pregătite în cadrul atelierului să inspire pensiunile din zonă să colaboreze cu producătorii de carne și lactate pentru a oferi turiștilor un meniu din produse proaspete locale”, a declarat Silvia Strelciuc, consultantă PNUD Moldova.
Atelierul a fost găzduit de pensiunea „La Mădălina” și face parte dintr-o serie de evenimente organizate pentru a sprijini dezvoltarea antreprenoriatului local și a valorifica potențialul produselor tradiționale din Republica Moldova. Un eveniment similar a avut loc pe 21-22 iunie pentru membrii clusterului turistic „Inima Nistrului”, finanțat de asemenea de PNUD și Guvernul Elveției.
https://www.facebook.com/PNUDMoldova/posts/pfbid02p7QomamzcnGVAzzrXj45nwDC88VqDZHaSGrwBfUboXqNzngRPyFYi7usN3sUjejnl